Griser, sauer og høner er en viktig del av gården, både til nytte og til kos. Vi driver økologisk og regenerativt så godt det lar seg gjøre. Det vil si at vi ikke pløyer jordene, men lar dyrene beite for å holde gresset nede samt gjødsle jorda. Pløying kan være en katastrofe for organismer som lever i og på jorda. Når plogen snur jorda, er det som et jordskjelv på 12–14 på Richters skala for smådyrene. Hele habitatet blir snudd opp ned. Det går utover meitemarker, edderkopper, løpebiller, rovbiller og spretthaler. Insekter som er nødvendige for å skape en god jord.
Det er såklart ikke nødvendig med dyr for å drive regenerativt og dyrke naturlig, men for oss er det å drive gård mer enn å ha en grønnsakshage. Vi tenker at dyrene er en del av helheten og bidrar til både hygge, jordforbedring og mat på bordet.
At vi slakter griser og lam som vi både har gitt navn og koser masse med er en del av det å drive gård. Det gjør godt å vite at dyrene har levd et godt liv og at de slaktes på en så human måte som det lar seg gjøre. Vi slakter ofte selv på gården, men kun til eget bruk da det ikke er lovlig å selge hjemmeslaktede dyr i Norge. Når vi sender dyr til slakteri kjører vi selv og bruker lang tid på å venne dyrene til hengeren slik at det oppstår minst mulig stress.
Ønsker du å kjøpe kjøtt av lykkelige gris eller lam så ta gjerne kontakt for pris og tid for slakt. Det hender vi har ekstra kjøtt tilovers.