popuphagen Høytorp
< tilbake
  • Hjem
  • Hvem er vi
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Kursoversikt
  • Gårdsutsalg

MENNESKER, DYR, ORD, JORD OG TEATER

Vi, Simone Thiis og Thomas Storm, tok over småbruket Høytorp i Skiptvet sommeren 2022. Småbruket har hatt en historie som så mange andre småbruk i Norge; nedlagt som produktiv næring, hvor jorden er leid ut til en større nabogård, produksjonsbygningene forfalt og senere revet og et våningshus som er blitt brukt som vanlig enebolig siden 70-tallet.                                

Vi planlegger å bringe liv tilbake på Høytorp. Vi tror ikke på muligheten av alene å leve av gårdens 25 mål dyrkbare jord, samt 20 mål skog – men vi tror på å kombinere småskala grønnsaks og kjøttproduksjon med vårt andre kompetanseområde; teater, kulturproduksjon og kursvirksomhet. Vi ønsker å skape et sted hvor gården – med dyr og grønnsaker og skogen rundt – danner en inspirerende og livfull ramme rundt aktiviteter som; teaterproduksjon, forteller- eller skrivekurs, artist in residence samt kurser innenfor hagebruk, kortreist mat og naturen som spiskammer ... Vi finner det viktig og spennende å bidra til at det igjen blir liv på småbrukene. Matjorden, lokalsamfunnene og naturen trenger at vi re-definerer småbrukenes, historisk sett, viktige posisjon i Norge.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                          

 

 

HAGE

 

Hagen på Høytorp er selve hjertet på bruket. Her dyrkes og prøves det. Grønnsaker, bær og frukt utfra regenerative prinsipper uten tilsetning av sprøytemidler og minst mulig bearbeiding av jorden for å gjøre den mest mulig levende.

Drivhus med tomater og frilandstomater er hovedingrediensen i kjøkkenhagen, da en av spesialitetene på bruket er tomatsausen. Prøv den da vel! Og kjøp gjerne med deg et glass!

Vi selger dessuten sesongbaserte grønnsaker rett fra hagen og noen ganger er vi å treffe på markeder eller reko ringer. Det meste vi dyrker brukes til gjester på kurs og arrangementer, til eget bruk og vi foredler og selger på glass både pestoer, sauser, chutney og marmelader. Vi lar oss inspirerere av årstidene og hvilke ideer vi får til enhver tid. Derfor navnet popup.

Andelsbruk vil vi også sette i gang, men kun i liten utstrekning i sesongen 2023. Kunne du tenke deg å være med på dette? Vi arrangerer ca 10 dugnader i løpet av sesongen hvor du må være med på 4 av dem. På dugnadene vil du lære hvordan du tyver tomater, luker uten å få vondt i ryggen, gjødsler og sår. Vi vil også tilby mat enkelte ganger og kurs i ulike tema innen hage og dyrking av grønnsaker. Og selvfølgelig får du grønnsaker når de er modne.

Er dette noe for deg så ta kontakt.

Prisene vil variere litt utfra størrelse på husstand og dugnadsinnsats. Kurs og mat kommer i tillegg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAGE

klikk på bildene for å forstørre